Grillet ørrett med akurksalat og rømmedressing
Dette er vel tradisjonsrik mat? Når du skal spise Keto, er det bare å droppe poteter, så er dette verdens beste og enkleste ketomat.
Du kan fint lage alt klart og starte grillingen når gjestene kommer, eller når du kommer hjem fra jobb.
Dette trenger du:
Ørrett:
- 2 brett med ca 700g fersk ørrett
- salt
- pepper + evnt sitronpepper
- 2x50g smør
Agurksalat:
- 4dl kaldt vann
- 3ss eplecideredikk
- 0,5ts salt
- 1 stk akurk
- evnt litt sukrin eller annen søtning
Rømmedressing:
- 1 beger seterrømme
- 1 stor fedd hvitløk, presset
- 1ss rapseolje
- salt og pepper
Grønnsaker:
- brokkoli, asparges, salat
Slik gjør du:
- Sett på grillen på fullt.
- Tørk godt av fisken og sørg for at all plast og det som ligger mellom fisken og brettet er fjernet. Jeg pleier å grille i de brettene de kommer i fra butikken. Om de ikke er i brett, legger du de i ildfaste former som tåler grilling.
- (Vil du heller steke den i ovnen, setter du ovnen på 200 grader og steker den i 10-12 minutter der. Følg med så den ikke blir tørr. Skal akkurat flake seg. Ta den ut.)
- Krydre fisken og ha på smør.
- Bland alt til agurksalaten. Riv agurken tynt med en mandolin eller en ostehøvel. Ha agurken i vannet.
- Bland rømmen med krydderet og smak den til med salt og pepper.
- Rens grønnsakene og gjør klar til koking. Kok de rett før fisken er ferdig.
- Evnt lag en salat.
Grille fisk:
- Skru ned den delen av grillen der det tynneste av halen vil bli grillet. Legg begge brettene på grillen. Sett på lokket. Da er det ca 250 grader i grillen.
- Det er ferdig etter ca 10-12 minutter. Sjekk med en skje om den begynner å flake seg. Ta den av og sett rett på bordet.
- Det er mye kraft på brettet som du med fordel kan ha over fisken.