Grillet, marinert kyllingbryst med kokos-og blomkålrisotto

Grillet marinert kyllingbryst med kokos-og blomkålrisotto

Kaloriinnhold regnet pr person

Grillet kyllingbryst med blomkål kokt i kokosmelk, er skikkelig keto mat.

Vi griller året rundt. I dag skriver vi 30.10 og jeg har laget marinert kyllingbryst på grillen ute. Jeg marinerer og lager tilbehør, mens gubben griller 🙂

Dette trenger du:

  • 3 kyllingbryst à ca 200g

Marinade:

  • 1,75 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,5 neve fersk koriander
  • 2ts salt
  • 1,5ts pepper
  • 1,5ss fersk ingefær
  • 1ts chiracha eller 1ts finhakket rød chili
  • 1ts sweet chili
  • 2ts lime

Aioli:

  • 6ss ekte majones
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 0,5ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • noen dråper lime

Blomkål i kokosmelk:

  • 500g blomkål (ferdig ris)
  • 1ss kokosolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 pakke eldorado kokosmelk (250ml)
  • 2ts salt
  • 1ts pepper
  • 1ts koriander

Slik gjør du:

  1. Ha ingrediensene til marinaden i en blender og kjør det til en tykk masse. Ha kyllingbrystene i en liten pose og hell marinaden over. Knyt igjen posen og fordel marinaden rundt på kyllingen i posen.
  2. La ligge på benken i 30-60 minutter eller til du skal bruke den. Hvis den ikke skal brukes før i morgen, legger du posen i kjøleskapet.
  3. Grill kyllingen på vanlig måte på grillen.
  4. Bland sammen til aioli.
  5. Ha blomkål i biler i en foodprocessor. Kor til ris.
  6. Svelt kokosoljen i en kjele med teflonbunn. Tilsett hvitløk og blomkål og la dette surre noen minutter.
  7. Tilsett kokosmelk og krydderet. La dette koke mens du rører av og til. Tar ca 30 minutter.

Servèr det hele med en liten salat bestående av salat, agurk og evnt litt avokado5

Siste oppskrifter