Søk

Greske lammekarbonader med fetaostsaus og blomkålris

Greske lammekarbonader med fetaostsaus og blomkålris

Har du lyst til lage noe gresk inspirert? Disse greske lammekarbonadene er enkle å lage, tar ikke lang tid og smaker veldig godt.

Som du sikkert har skjønt nå, så liker jeg å eksperimentere litt på kjøkkenet. Jeg lager nesten aldri den samme middagen. Hodet er fullt av nye ideer hele tiden.

I di fleste matbutikker får du kjøpt lammekjøttdeig. Denne kan jo brukes til en gryterett, men hvorfor ikke lage noe som minner om Hellas, og som oppleves lett, selv om det er keto?

2 pakker lammekjøttdeig holder til 5 karbonader. 

Denne passer utmerket som lunsj  dagen etter. Her har jeg brukt et rundstykke som jeg har delt i to, varmet opp karbonaden 60 sek i micro. Smurt fetaostsaus på rundstykket, hatt litt avokado på og lagt 1/2 karbonade på hver. Smakte VELDIG GODT og holdt meg mett i MANGE TIMER.

Du finner oppskrift på rundstykkene her

Dette trenger du:

Karbonader:

  • 2 pakker lammekjøttdeig, 800g
  • 3 ts salt
  • 2ts svart pepper
  • en god bunt fersk rosemarin
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 2ss olivenolje

Saus:

  • 1 pakke fetaost
  • 1ts olivenolje
  • 1 ts svart pepper
  • 3-4ss seterrømme

Blomkålris:

  • Stekekraften fra karbonadene
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 300g blomkål, finhakket
  • 5cm purre, hels det grønne, grovhakket
  • salt og pepper
  • noen dråper sitron eller lime
Greske lammekarbonader med fetaostsaus og blomkålris
Klar til servering

Slik gjør du:

Hamburgere:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og la det stå 10 min å hvile.
  2. Del opp i 5 karbonader og stek på medium+ varme til de har en god skorpe på begge sider.
  3. Ha de over i en ildfast form og etterstek i ovnen på 100 grader i15 minutter.
  4. Fettet fra stekepannen skal brukes til å steke blomkålen i. Dette gir en utrolig god smak på blomkålen. Du kan evnt helle ut noe av det om det er blitt litt mye. 

Saus:

  1. Bruk en gaffel og bland sammen alle ingrediensene til en tykk saus.

Blomkålris:

  1. Knus hvitløk. Finhakk blomkålen.
  2. Stek blomkålris og hvitløk i maks 5 minutter. tilsett purre
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Skvis litt sitron over og bland godt.

Servèr med noen tomater og nyt!

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Her vil du kunne stille meg spørsmål, få nye oppskrifter og følge med på bloggen, hvor jeg skriver om keto dietten og utfordringer og fordeler med den.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter