Gambas al ajillo – Spansk tapas på sitt beste!
Gambas al ajillo er en av de mest populære tapasrettene i Spania. Den består av atlanterhavsreker, olivenolje, masse hvitløk og små tørkede chili. Alle restauranter med respekt for seg selv, serverer denne retten i sin restaurant.
Jeg har spist denne både på Gran Canaria og på fastlandet – med forskjellig resultat. Jeg må innrømme at den jeg får på enkelte restauranter på Gran Canaria, er den aller beste.
Jeg lager denne rette flere ganger når jeg er på ferie der nede. Alle ingrediensene er lett å få tak i der. Her i Norge, kan det være vanskelig å få tak i både rekene og chilien.
Det viktigste med rekene, er at de ikke skal være kokt på forhånd, og man skal helst ikke bruke scampi.
Et alternativ i Norge, er å kjøpe Fiskemannens Reker Vannamei ASC. Dette er 31/40 rå reker uten skall. Tin disse.
Chilien de bruker er små, tørkede chili som kalles Pimienta Cayena Guindilla. Alternativt kan man bruke fersk rød chili som skjæres i skiver.
Det viktigste å tenke på når man skal lage Gambas al ajillo, er at oljen er varm nok og at man passer på at hvitløken ikke brenner seg før rekene kommer i. Rekene skal heller ikke steke for lenge, da de vil bli små og tørre.
Baguette er eneste tilbehøret her og brukes til å suge opp den deilige oljen.
Her kan du fint bruke ketobrødet mitt.
PS Ønsker du dette som en hovedrett, tar du bare mer ingredienser.
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂
Bli medlem for å lese videre
For å lese mer og få tilgang til flere hundre oppskrifter samt andre fordeler.