Søk

Flambert indrefilet med svartpeppersaus

Flambert indrefilet med svartpeppersaus

I syden, og spesielt Spania, serveres flambert biff med peppersaus. Dette er imponerende å se på og sausen er VELDIG god.

Jeg har flere ganger laget dette og nå tenkte jeg å vise dere hvordan det gjøres. Det virker jo veldig vanskelig, men faktisk kan alle klare dette 🙂

Det viktigste å tenke på, er at du setter stekepannen vekk fra viften når du skal flambere. Jeg pleier å sette en krakk midt på kjøkkengulvet med en varmebrikke og setter stekepannen på den før jeg tenner på. Flammene blir jo ganske høye med en gang, men slutter å brenne etter 10-15 sek.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

  • 2 gode biffer av indrefilet
  • smør og olje til steking
  • salt og pepper
  • 2ss cognac
  • lighter

Saus:

  • 0,5ss hele pepper, knuses i morter
  • 2dl fløte
  • 1ts dijon sennep
  • 1ts oksefond
  • 1ts soyasaus
  • 1ss portvin

Sopp og asparges:

  • 4 gode sjampinjong
  • 1 pakke asparges
  • smør til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Knus svarte pepperkorn grovt i en morter.
  2. Ha salt og pepper på indrefileten.
  3. Ha smør og olje i en varm stekepanne og stek filetene slik du ønsker dem. Jeg foretrekker medium rare. 3 min på hver side på god varme.
  4. Ta filetene ut og legg dem på en tallerken. Hell av noe av stekefettet og ha filetene tilbake i stekepannen. Sett stekepannen på en stol med en brikke under.
  5. Hell cognac over dem og tenn på. Når flammene har gitt seg, ta filetene ut igjen og legg de på tallerken.
  6. Sett stekepannen på varmen igjen og ha i pepper og varm dette 1 minutt.
  7. Tilsett resten av ingrediensene og kok sausen ned så den blir tykk. Ha i kraften fra filetene helt mot slutten. (de kommer alltid noe ut når fileten hviler)
  8. Stek sjampinjong og asparges hver for seg. Asparges tar ca 4 minutter.

Serveres med en gang 🙂

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter