Festlig flyndrefilet med ostefyll i form

Festlig flyndrefilet med ostefyll i form

Flyndrefilet er veldig godt synes jeg. Denne oppskriften er tatt fra en annen oppskrift som jeg pleide å lage for mange år siden. Fisken blir så saftig og god når man lager den i en form.

Flyndrefilet er ikke så lett å få tak i, MEN jeg har oppdaget at MENY har fersk fisk hver tirsdag. Da har de også fersk Flyndrefilet!!! og på 30% rabatt. Hurra!

Jeg brukte tubeost fra Kavli i hver filet. Her er det flere smaker å velge mellom, men jeg vil si at den med bacon eller skinke ikke passer helt til fisk.

Dette trenger du:

  • 500g flyndrefilet
  • 0,5-1 tube Kavli ost, jeg brukte Jalapeño, men du kan velge selv. Anbefaler ikke bacon eller skinke..
  • 1 liten potte med dill
  • 3dl kremfløte
  • 1 boks Tine kremost, jeg brukte med pepper, men urter og krydderost kan også brukes
  • salt og pepper
  • 150g reker, ferdig pillede (valgfri mengde)
  • 1 sitron

 Slik gjør du:

  1. Ha fløte og Tine smøreost i en kjele og varm denne forsiktig. Den skal ikke koke, men osten skal smelte inn i fløten. Sett kjelen til side.
  2. Tørk av fiskene, salt og pepre hver filet. Klem en stripe tubeost ca 2 cm nedenfor den tykkeste delen på fisken. Rull dens sammen rundt osten og legg i en ildfast form.
  3. Hell fløten over.
  4. Fordel ønsket mengde dill på toppen.
  5. Stekes på 210 grader på midterste rille i ca 30 minutter.

Før servering kan du pynte med litt fersk dill, reker og sitron.

Server gjerne blomkålris til.

Siste oppskrifter