Festlig flyndrefilet med ostefyll i form
Flyndrefilet er veldig godt synes jeg. Denne oppskriften er tatt fra en annen oppskrift som jeg pleide å lage for mange år siden. Fisken blir så saftig og god når man lager den i en form.
Flyndrefilet er ikke så lett å få tak i, MEN jeg har oppdaget at MENY har fersk fisk hver tirsdag. Da har de også fersk Flyndrefilet!!! og på 30% rabatt. Hurra!
Jeg brukte tubeost fra Kavli i hver filet. Her er det flere smaker å velge mellom, men jeg vil si at den med bacon eller skinke ikke passer helt til fisk.
Dette trenger du:
- 500g flyndrefilet
- 0,5-1 tube Kavli ost, jeg brukte Jalapeño, men du kan velge selv. Anbefaler ikke bacon eller skinke..
- 1 liten potte med dill
- 3dl kremfløte
- 1 boks Tine kremost, jeg brukte med pepper, men urter og krydderost kan også brukes
- salt og pepper
- 150g reker, ferdig pillede (valgfri mengde)
- 1 sitron
Slik gjør du:
- Ha fløte og Tine smøreost i en kjele og varm denne forsiktig. Den skal ikke koke, men osten skal smelte inn i fløten. Sett kjelen til side.
- Tørk av fiskene, salt og pepre hver filet. Klem en stripe tubeost ca 2 cm nedenfor den tykkeste delen på fisken. Rull dens sammen rundt osten og legg i en ildfast form.
- Hell fløten over.
- Fordel ønsket mengde dill på toppen.
- Stekes på 210 grader på midterste rille i ca 30 minutter.
Før servering kan du pynte med litt fersk dill, reker og sitron.
Server gjerne blomkålris til.