Fårikål slik du kan spise den på keto
Fårikål er norges nasjonalrett, og med rette!! Kombinasjonen av lam og kål, kokt så lenge at kålen har tatt smak av kjøttet er SÅ GODT!!
Siste torsdag i September er det Fårikålens dag. Hvorfor ikke lage en stor porsjon til helgen?
Denne retten blir laget på mange måter. Noen bruker hvetemel mellom lagene, andre koker den 1-2 timer. Jeg har aldri gjort noen av disse tingene. Jeg liker kålen godt kokt og kjøttet skal falle av bena. Den er gjerne best 2. dagen 🙂
Så er det dette med kålen, da… Vanlig hodekål har jo 5,7g karbohydrater /100g. Det tilsier på denne retten hele 114g!! og igjen 23g pr person!! Det er jo mer enn hele dagsbehovet!!
Spisskål derimot har bare 0,9g / 100g. Det utgjør 18g på hele denne retten!! og 3g pr person 🙂 🙂 Det er MYE bedre!!
Bli medlem for å lese videre
For å lese mer og få tilgang til flere hundre oppskrifter samt andre fordeler.
4 hendelser på “Fårikål på keto? JA!!”
Takk for fine svar,å spisskål er jo kjempegodt🙂
Helt enig!
Hvor har du det fra at spisskål bare har 0.7g karbohydrater per 100? Alt jeg finner er at det er omtrent det samme som vanlig hodekål.
Hei Tommy, takk for spørsmål. Jeg ser at det opereres med forskjellig karboinnhold forskjellige steder, men jeg har brukt næringsinnholdet på etiketten som er tapet på spisskålen. Se bilde. Regner med at denne stemmer 🙂 Ser at de har endret fra 0,7g til 0,9g og jeg derfor endret dette i innledningen på oppskriften.