Fårikål slik du kan spise den på keto
Fårikål er norges nasjonalrett, og med rette!! Kombinasjonen av lam og kål, kokt så lenge at kålen har tatt smak av kjøttet er SÅ GODT!!
Siste torsdag i September er det Fårikålens dag. Hvorfor ikke lage en stor porsjon til helgen?
Denne retten blir laget på mange måter. Noen bruker hvetemel mellom lagene, andre koker den 1-2 timer. Jeg har aldri gjort noen av disse tingene. Jeg liker kålen godt kokt og kjøttet skal falle av bena. Den er gjerne best 2. dagen 🙂
Så er det dette med kålen, da… Vanlig hodekål har jo 5,7g karbohydrater /100g. Det tilsier på denne retten hele 114g!! og igjen 23g pr person!! Det er jo mer enn hele dagsbehovet!!
Spisskål derimot har bare 0,9g / 100g. Det utgjør 18g på hele denne retten!! og 3g pr person 🙂 🙂 Det er MYE bedre!!
Dette trenger du:
- ca 2 kg kjøtt av lam
- 2ss olivenolje
- 1ss salt
- 1,5ss hel svart pepper
- 2 kg spisskål
- 2dl vann (kokende)
Slik gjør du:
Stekt lam:
- Legg lammet med fettsiden opp i en ildfast form og smør det inn med olje. Salt det med 1/3 av saltet + 1ss av pepperen.
- Stek på 220 grader i 30 minutter.
- Legg det over i en kjele. Kok opp litt vann i en tekanne og hell i formen og forsøk å få med all kraften over i kjelen. Bruk gjerne en slikkepott. Sett på lokk og la småkoke i 1 time.
- Del spisskålen i gode biter. Det er viktig at de ikke blir for små, for da koker kålen fortere i stykker. Ha gjerne stilken på.
- Ha kålen over kjøttet, hell over resten av salt og pepper og kok 1 time. Rør i kjelen slik at kjøtt og kål blander seg og kok 1,5t til.
- Den er nå klar til å spises
4 Responses
Takk for fine svar,å spisskål er jo kjempegodt🙂
Helt enig!
Hvor har du det fra at spisskål bare har 0.7g karbohydrater per 100? Alt jeg finner er at det er omtrent det samme som vanlig hodekål.
Hei Tommy, takk for spørsmål. Jeg ser at det opereres med forskjellig karboinnhold forskjellige steder, men jeg har brukt næringsinnholdet på etiketten som er tapet på spisskålen. Se bilde. Regner med at denne stemmer 🙂 Ser at de har endret fra 0,7g til 0,9g og jeg derfor endret dette i innledningen på oppskriften.