Fajita med kylling og hjemmelaget guacomole - keto
Jeg lager ofte meksikansk inspirert mat, og her har jeg laget fajitas. Fajitas er biter av kjøtt, krydret og stekt i panne.
Du kan lage fajitas basert på kylling, biff, eller rekker/scampi. Dette passer til alt.
Tilbehør her er hjemmelaget guacomole og tomat salsa, samt en god salat med seterrømme og revet ost.
Å lage fajitakrydderet selv er både økonomisk og MYE bedre enn det man kjøper i butikken.
Bruk 2-3ts på 2 stk kyllingbryst. Husk at skjøttet skal trimles før det legges i VARM stekepanne.
La strimlene steke til de har fått farge på hver side.
Andre meksikanske oppskrifter finner du her:
Hvis du ønsker oppskrift på tortillalefser, finner du denne her.
Fajitakrydder finner du her.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.
Dette trenger du:
Marinade: (30 min)
- 4 kyllingbryst delt i fingertykke strimler
- revet skall av 1 lime
- saften av en liten lime
- 1ss olivenolje
- 1ss fajitakrydder
- til steking av kjøtt:
- 1ss olivenolje
- 1ss meierismør eller ghee
- 1 liten rød løk i strimler
- 1 rød paprika
- 1 gul papika
- 1 stort fedd hvitløk i skiver
- til steking av grønnsaker:
- 1ss olivenolje
- 1ss meierismør eller ghee
- Fersk koriander til pynt
Guacomole:
- 2 avokado
- 1 fedd hvitløk
- 2ts limesaft
- 1ts salt
- 0,5ts svart pepper
- 1ts spisskummen
Tomatsalsa:
- 200g små tomater
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2ts rød chili, finhakket
- salt og pepper
- 1ts limesaft
- 1 neve koriander, finhakket
En god salat, seterrømme og revet hvitost
Slik gjør du:
- Skjær kylling i fingertykke strimler.
- I en bolle blander du lime, revet limeskell, olivenolje og krydder.
- Bland inn kyllingen og la stå og marinere i 30 minutter.
- Imens deler du opp grønnsakene, lager guacomole og tomatsalsa.
- Ha 1ss olje og 1ss smør i pannen og stek kyllingen godt på begge sider på ganske høy varme. Når den har fått god farge, tar du den ut av pannen og legger den i en bolle.
- Ha i 1ss olje og 1 ss smør i pannen og stek løken i 2 minutter under omrøring. Til sett paprika og hvitløk og stek til det er blitt litt mykt.
- Ha i kylling MED KRAFTEN og rør denne inn. Sett på lokk og la steke på middels varme i 5 minutter.
Serveres med guacomole, tomatsalsa, seterrømme og revet ost. Pynt med fersk koriander.