Estragonmarinert laks med asparges og gressløkdressing

Estragonmarinert laks med asparges og gressløkdressing

Estragon trenger ikke bare brukes til bernaise. Den passer utmerket som marinade også.

Dette er en forrett som smaker utrolig godt. Den er enkel å lage og kan gjøres klar i god tid før gjestene kommer. Aspargesen kan du koke på forhånd og varme opp igjen, ELLER, som jeg liker best, koke den rett før servering. Anrett den varm på laksen.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

  • 400g salma
  • 1 dl olje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,25 ts Finesse bakesukker
  • 2 ss fersk estragon, hakket
  • 4 grønne asparges
  • 1 pose baby leaf eller anne fin salat
  • 4 tynne skiver «rugbrød«

Dressing:

  • 1 beger seterrømme
  • 2 ss hvitvinseddik/sitronsaft
  • 1 ss bakesukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss fersk gressløk, finhakket

Slik gjør du:

Dette kan gjøres 2-3 t før servering eller kvelden før:

  1. Skjær laksen i tynne skiver.
  2. Kjør estragon, olje, sitronsaft, salt, pepper og bakesukker til en fin marinade i hurtigmikser/stavmikser.
  3. Smør bunnen av en flat form med marinaden og dekk bunnen av formen med lakseskiver. Ha marinade over laksen. Det går fint å legge i flere lag, bare du passer på å ha godt med marinade mellom lagene.
    Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing
    Et lag med laks er lagt på marinaden
    Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing
    Lag to med marinade i mellom
    Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing
    Klar til marinering
  4. La stå kjølig til den skal anrettes. Du kan anrette lenge før gjestene kommer, så er du ferdig med det 😉

Asparges:

  1. Brekk av nederste delen av aspargesen og skrell den med en potetskreller. Hvis du bruker aspargestopper, kutter du kun av 0,5 cm i enden av stilken.
  2. Kok den i lettsaltet vann tilsatt en klype sukker. Ca 4 minutter.
  3. Når den er ferdig, tar du den opp og har de direkte i kaldt vann.
  4. Del i to.
  5. Før servering, varmes de 1 min i varmt vann. La de dryppe av seg på et kjøkkenpapir.
  6. Hvis du koker aspargesen rett for anretning, har du dem i en sil og anretter umiddelbart.

Dressing:

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk den til rømmekrem. Den blir luftig og fin.

Anretning:

Leg rugbrødet på en tallerken og ha salat på. Fordel laks pent på en tallerken. Pynt med asparges, marinade og dressing.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

Siste oppskrifter