Søk

Drømmekake med mandelbunn og smørkrem – suksesskake

Drømmekake med mandelbunn og smørkrem – suksesskake

Denne kaken passer veldig bra nå som det er påske. Oppskriften er etter min mamma, men nå har jeg modifisert den, så den kan spises på keto 🙂

Det er en mektig kake og selv klarer jeg bare et bittelite kakestykke. Kaken egner seg til å fryse ned også. Tin den på kjøkkenbenken.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

Bunnen:

  • 4 eggehviter
  • 100g Finesse bakesukker
  • 200g malte mandler
  • 1ts bakepulver

Eggekrem:

  • 4 eggeplommer
  • 1dl kremfløte
  • 0,5ts vaniljepulver
  • 100g Finesse bakesukker
  • 75g meierismør, romtemperert

På toppen:

  • 1 plate sukkerfri kokesjokolade
  • litt delfiafett eller smeltevoks

Slik gjør du:

Bunnen:

  1. Mal mandlene i en mandelkvern. Da blir resultatet best. Bland inn bakepulveret.
  2. Pisk eggehvite og Finesse bakesukker hvitt. Det skal ikke være helt stivt.
  3. Vend inn mandlene forsiktig.
  4. Dekk en kakeform på 26-28 cm med bakepapir i bunnen og smøre bunn og kanter med smør.
  5. Ha i mandelbunnen og stek kaken på 200 grader i 15-20 minutter.
  6. Ta ut og avkjøl.

Eggekrem:

  1. Varm opp til kokepunktet eggeplommer, vaniljepulver, bakesukker og fløte i en tykkbunnet kjele.
  2. Pass på å piske hele tiden. Når den akkurat har laget noen få bobler, tar du den vekk fra varmen mens du fortsetter å piske til den er litt avkjølt. Den blir nå litt tykkere.
  3. Sett gjerne hele kjelen i kaldt vann så den blir avkjølt fortere.
  4. Nå kan kjelen stå kaldt til du skal gjøre ferdig kremen og «montere» kaken.
  5. Bruk en håndmikser til å piske inn smøret. Da går det fortere. Ha i litt og litt romtemperert smør og pisk til krem.
  6. Smør kremen på kakebunnen.

På toppen:

  1. Finn en glassbolle som er større enn kjelen. Ha vann i kjelen men ikke opp til glassbollen.
  2. Del sjokoladen i små biter. Kok opp vannet og smelt sjokoladen i glassbollen i vannbad. Ha i litt delfiafett for at den skal bli tynn nok.
  3. Hell sjokoladen i striper på kryss og tvers av kaken.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

2 kommentarer

  1. Nydelig kake! Men min kakerøre ble veldig rennete, så jeg måtte ha i ca 75 gr ekstra malte mandler. Og det bør kanskje stå en liten advarsel på når man skal lage smørkremen ikke å overpiske. Min skilte seg, den ble ihvertfall litt «kornete». Men smakte utmerket! Jeg brukte ristede mandler på topp istedet for sjokolade, det funket godt!

    1. Hei Marianne,
      så rart at den ble rennende. Har du pisket eggehviten godt nok? Den skal ikke være helt stiv, men nok til at den ikke er rennende. Mandelmassen skal blandes forsiktig inn i eggehvitene. Den vil da bli litt flytende, men dette stivner under steking. Poenget er at bunnen skal være litt seig når den er ferdig stekt 🙂
      Angående kremen, så tror jeg ikke du kan overpiske denne. Jeg bruker ofte en håndmikser. Det som kan ha skjedd, er at den er blitt varmet opp litt for mye, så eggeplommene har koagulert.
      Supert at smaken uansett ble bra! Og ristede mandler er en god erstatning for sjokoladen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter