Drømmekake med mandelbunn og smørkrem – suksesskake
Denne kaken passer veldig bra nå som det er påske. Oppskriften er etter min mamma, men nå har jeg modifisert den, så den kan spises på keto 🙂
Det er en mektig kake og selv klarer jeg bare et bittelite kakestykke. Kaken egner seg til å fryse ned også. Tin den på kjøkkenbenken.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.
Bli medlem for å lese videre
For å lese mer og få tilgang til flere hundre oppskrifter samt andre fordeler.
2 hendelser på “Drømmekake med mandelbunn og smørkrem – suksesskake”
Nydelig kake! Men min kakerøre ble veldig rennete, så jeg måtte ha i ca 75 gr ekstra malte mandler. Og det bør kanskje stå en liten advarsel på når man skal lage smørkremen ikke å overpiske. Min skilte seg, den ble ihvertfall litt “kornete”. Men smakte utmerket! Jeg brukte ristede mandler på topp istedet for sjokolade, det funket godt!
Hei Marianne,
så rart at den ble rennende. Har du pisket eggehviten godt nok? Den skal ikke være helt stiv, men nok til at den ikke er rennende. Mandelmassen skal blandes forsiktig inn i eggehvitene. Den vil da bli litt flytende, men dette stivner under steking. Poenget er at bunnen skal være litt seig når den er ferdig stekt 🙂
Angående kremen, så tror jeg ikke du kan overpiske denne. Jeg bruker ofte en håndmikser. Det som kan ha skjedd, er at den er blitt varmet opp litt for mye, så eggeplommene har koagulert.
Supert at smaken uansett ble bra! Og ristede mandler er en god erstatning for sjokoladen 🙂