Drømmekake med mandelbunn og smørkrem – suksesskake

Drømmekake med mandelbunn og smørkrem – suksesskake

Denne kaken passer veldig bra nå som det er påske. Oppskriften er etter min mamma, men nå har jeg modifisert den, så den kan spises på keto 🙂

Det er en mektig kake og selv klarer jeg bare et bittelite kakestykke. Kaken egner seg til å fryse ned også. Tin den på kjøkkenbenken.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:

Bunnen:

  • 4 eggehviter
  • 100g Finesse bakesukker
  • 200g malte mandler
  • 1ts bakepulver

Eggekrem:

  • 4 eggeplommer
  • 1dl kremfløte
  • 0,5ts vaniljepulver
  • 100g Finesse bakesukker
  • 75g meierismør, romtemperert

På toppen:

  • 1 plate sukkerfri kokesjokolade
  • litt delfiafett eller smeltevoks

Slik gjør du:

Bunnen:

  1. Mal mandlene i en mandelkvern. Da blir resultatet best. Bland inn bakepulveret.
  2. Pisk eggehvite og Finesse bakesukker hvitt. Det skal ikke være helt stivt.
  3. Vend inn mandlene forsiktig.
  4. Dekk en kakeform på 26-28 cm med bakepapir i bunnen og smøre bunn og kanter med smør.
  5. Ha i mandelbunnen og stek kaken på 200 grader i 15-20 minutter.
  6. Ta ut og avkjøl.

Eggekrem:

  1. Varm opp til kokepunktet eggeplommer, vaniljepulver, bakesukker og fløte i en tykkbunnet kjele.
  2. Pass på å piske hele tiden. Når den akkurat har laget noen få bobler, tar du den vekk fra varmen mens du fortsetter å piske til den er litt avkjølt. Den blir nå litt tykkere.
  3. Sett gjerne hele kjelen i kaldt vann så den blir avkjølt fortere.
  4. Nå kan kjelen stå kaldt til du skal gjøre ferdig kremen og «montere» kaken.
  5. Bruk en håndmikser til å piske inn smøret. Da går det fortere. Ha i litt og litt romtemperert smør og pisk til krem.
  6. Smør kremen på kakebunnen.

På toppen:

  1. Finn en glassbolle som er større enn kjelen. Ha vann i kjelen men ikke opp til glassbollen.
  2. Del sjokoladen i små biter. Kok opp vannet og smelt sjokoladen i glassbollen i vannbad. Ha i litt delfiafett for at den skal bli tynn nok.
  3. Hell sjokoladen i striper på kryss og tvers av kaken.

NYT et godt KETO måltid 🙂

Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på

Siste oppskrifter