Den beste Tiramisu på keto
Dette er etter min smak den beste tiramisu du kan spise på keto. En tiramisu helt blottet for sukker! Denne kan du fint spise om du fokuserer på å leve ketogent. Kaken er luftig og glutenfri og fyllet er en kremet og smaksrik maskarponekrem. Det må i tillegg sies at det er litt mørk rom i kaken 🙂
Rom inneholder IKKE karbohydrater, men alkoholen inneholder kalorier 🙂
Jeg har egentlig aldri laget tiramisu før på den tradisjonelle måten. Synes det har virket som så mye jobb. Så kom jeg på at det må jo være enklere når man lever ketogent? Lage en kake som er saftig og dynke den i kaffe/rom i stedet for å legge fingerkjeks i kaffe til den er gjennomfuktet?
Og ja, det ble skikkelig enkelt og godt, og det fine med denne tiramisuen, er at den tar bare 15 minutter å sette sammen.
La kaken stå kjølig i 1-2 timer før du serverer den, da setter smakene seg i kaken.
Ferdig montert tiramisu kan oppbevares i kjøleskap i opp til 5 dager. Du kan også fryse den ned i en beholder med lokk. Da bør den spises innen 8 uker.
Dette er den perfekte dessert når du skal ha gjester. Den går relativt raskt å lage og du kan lage den på forhånd, ha den i kjøleskapet og blir det rester, kan du fryse de ned til en annen gang du ønsker noe godt til kaffen 🙂
Jeg har her laget bunn til 8 personer. Formen er ca 20×20 cm.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
Kaken:
- 2,5 dl mandelmel, finmalt
- 50g Finesse Bakesukker
- 15g kokosmel
- 0,5ts bakepulver
- 2 store egg, romtempererte
- 100g smeltet meierismør, smeltet
- 0,5dl kremfløte
- 0,5ts vaniljeekstrakt
Kaffeblanding til dynking:
- 0,5dl espresso eller annen sterk kaffe
- 1ss mørk rom eller brandy
Mascarpone fyll til halve kaken:
- 1 boks mascarpone, romtemperert
- 1dl kremfløte
- 60g bakesukker
- 1ts vaniljeessens
Pynt:
- ca 1ss bakekakao
- Litt bær
Slik gjør du:
- Sett ovnen på over og undervarme 180°C.
- Ha bakepapir i en ildfast form på ca 20x20cm
- Smelt smøret, la det avkjøle litt.
- Bland egg, smør, fløte og vaniljeekstrakt med en håndmikser til det er godt blandet.
- Ha i alt det tørre og miks til det er godt blandet.
- Ha alt over i formen og stek på midterste rille i 15-20 min. Den skal være gjennomstekt.
- Avkjøl helt.
Tiramisu krem:
- Ha alle ingrediensene i en stor bolle og pisk det på lav hastighet i 2-3 minutter med en håndmikser til det er blitt en fløyelsmyk krem.
- Oppbevar kremen i kjøleskapet til du skal montere tiramisuen.
Montering av Keto Tiramisu:
- Bland sammen kaffe og rom i en liten bolle.
- Del kaken i 2 på langs, slik at det blir 2 like firkanter.
- Legg det ene delen på en serveringsfat og fordel halvparten av kaffemiksen over. Jeg helte også kaffe langs kantene på kaken og vippet litt på serveringsfatet, så kaffen rant inn under kakebunnen.
- Fordel halvparten av maskarponekremen over kaken.
- Legg den andre delen av kaken over kremen. Fordel resten av kaffemiksen over kaken.
- Fordel resten av fyllet over kaken.
- Bruk en sil og dryss et lag med kakaopulver på toppen.
- Sett Tiramisuen i kjøleskapet i 1-2 timer før servering. Hels over natten.
Den kan brukes med en gang de er avkjølt, men blir bedre jo lenger de står.
2 kommentarer
Hei, det ser kjempebra ut, men oppskriften mangler ingrediensene til kakebunnen.
Hei,
da har du nok blingset 🙂 Den ligger først i oppskriften under heading «kaken»