Søk

Chicken Biryani alla KetoTone

Chicken Biryani alla KetoTone

Når du ønsker indisk og spesielt Chicken Biryani men spiser ketogent. Hva gjør du da?

Jeg for min del lager en variant som gjør at du faktisk er helt keto likevel.

Den tar noe tid å lage, MEN er virkelig verdt det. Jeg skal prøve å gjøre fremgangsmåten mest mulig enkel og forståelig, slik at du, selv om du kanskje ikke er den som elsker å bruke tid på kjøkkenet, vil sette pris på tiden du bruker der.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

Marinade til kyllingen:
  • 2dl gresk eller tyrkisk yogurt
  • 3 store fedd hvitløk (ca 15g ferdig renset) 
  • 1 bit fersk ingefær (ca 15 g ferdig renset 
  • 3 ss sitronjuice
  • 2,5 ts salt 
  • 1ss garam masala
  • 1,5 ts Kashmiri chilipulver ELLER 0,5 ts cayenne + 1ts paprikapulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 grønn chili, delt på langs
  • 1-1,2 kg kyllinglår med eller uten skinn
Steking av kylling + saus:
  • 4 grønne kardemummekapsler
  • 5 nellikspiker
  • 1 laubærblad
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1ss olivenolje
  • resten av marinaden + 2ss vann
  • 1dl fløte
Blomkålris:
  • 6 grønne kardemummekapsler
  • 5 nellikspiker
  • 2 laubærblad
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 2 ts salt
  • 2 store blomkål + stilken av brokkoli, om du har
Sette sammen retten:
  • 4 ss ghee eller meierismør
  • 1 god neve myntblader, grovhakket
  • 1 god neve bladpersille, grovhakket
  • 1 rød chili, i tynne skiver, til pynt
  • finhakket mynteblader, til pynt

Slik gjør du:

  1. Marinering av kylling:
    Mål opp renset hvitløk og ingefær.
    Finn fram en bolle til marinering. Riv hvitløk og ingefær, og tilsett alle ingrediensene i bollen. Smak til og ha i mer salt om nødvendig.
  2. Ha i kylling og bland godt. Bruk gjerne en engangs hanske når du blander, for da får du gnidd marinaden godt inn over alt på kyllingen.
  3. Sett i kjøleskap og mariner minst 1 time, eller over natten.
  4. Ta bollen ut av kjøleskapet 30 min før du skal steke kyllingen.
  5. Stek kyllingen:
    I en stor stekepanne varmer du opp olje på medium varme og tilsetter kardemommekapsler, nellikspiker laubærblader, stjerneanis og kanelstang. Rør rundt i ca 1 minutt.
  6. Tilsett kyllingen, men ta vare på marinaden. Øk varmen til medium høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned til den har fått farge/skorpe, før du snur og gjør det samme på andre siden.  Dette tar 2-3 minutter på hver side.
  7. Skru ned varmen igjen til medium lav varme. Tilsett marinaden og 2ss vann. Sett på lokk og la koke i 10 minutter. Ta ut kyllingen.
  8. Tilsett fløte og kok sausen inn til den er tykk. Husk på å røre, så den ikke setter seg fast i bunnen.
  9. Smak på sausen og krydre/salte til din smak.
  10. Lag blomkålris:
    Kutt opp blomkål og brokkolistilker i den størrelsen du ønsker.
    I en stor stekepanne tilsetter du olje og krydder. La dette steke 1-2 min. Tilsett smør og blomkål. Stek dette på medium varme til risen er myk. Sett til side.

  11. Sett ovnen på 200 grader.
  12. Finn frem ildfast form på ca 20×30 cm. Smelt smøret og ha 1/2-parten i bunnen av formen. Fordel risen i bunnen av formenn. Hell over sausen. Fordel urter over risen og legg i kyllingen. Hell over resten av smøret.
  13. Ha aluminiumsfolie over formen så tett som mulig. Sett hele retten inn i ovnen og stek i 30 min. Kyllingen skal være gjennomstekt.

Pynt med litt rød chili og litt frisk mynte.

Ønsker du raiita, kan du finne oppskrift her.

Ønsker du naanbrød, kan du finne oppskrift her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter