Camillas Keto Grovbrød med hampfrø
Wow!! Dette brødet ble så saftig og godt!!
Til alle dere som ønsker dere et grovbrød når dere spiser keto 🙂 Kun 12,5g karbohydrater på HELE brødet 🙂
Oppskriften kommer fra min datter, Camilla og hennes samboers nye brødoppskrift. De har en instagramkonto @keto.trondheim hvor de legger ut keto-oppskrifter.
Denne har Camilla brukt mye tid på for å få den perfekt. Mye prøving og feiling, men endelig satt den!!
Jeg har selv laget brødet og kan skrive under på at det er det beste keto grovbrød jeg har smakt!!
I dette brødet er det blant annet gresskarkjernemel. Det er bare å male kjernene i blenderen.
Jeg vil anbefale å klippe til en remse med bakepapir og legge i bunnen av formen. Da er det lettere å få brødet ut av formen etter steking.
Holder seg saftig og godt i leeenge!!
Oppskrifter på flere brød, knekkebrød og rundstykker, finner du her
Dette trenger du:
- 220g revet mozarellaost (Apetina) helst romtemperert
- 1,5 dl eggehviter, romtemperert
- 2 hele egg (ca 1 dl) romtemperert
- 2 ss eplesidereddik
- 1,5 dl Lite øl (Aas f.eks) romtemperert
- 30g hampmel
- 30g gresskarkjernemel
- 1 ts tørrgjær
- 1/2 ts Finesse bakesukker (eller Tagatesse)
- 50g havrefiber
- 30g fiberhusk
- 3 ts bakepulver
- 2 ss hampfrø (uten skall)
- 2 ss linfrø
- 1/2 ts salt

Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180C varmluft.
- Hvis du ikke har romtemperert mozarella og øl, ha det i mikroen noen sekunder. (hver for seg)
- Om du ikke har gresskarkjernemel, mål opp gresskar og mal i blender.
- Ha mozzarella, eggehviter, egg, eplesidereddik, øl, hampmel, gresskarkjernemel, tørrgjær og bakesukker i et litermål eller lignende, og blend det godt med en stavmikser.
Det flytende er ferdig kjørt i stavmikser - La dette stå og hvile i 5-10 min i mens du blander sammen de tørre ingrediensene.
(Grunnen til at jeg har med dette melet her, er at det blir et litt knasende brød hvis det ikke får stå i bløt før det stekes) - Ha havrefiber, fiberhusk, bakepulver, hampfrø, linfrø og salt i en bakebolle. Bland det godt sammen.
- Når den våte blandingen har fått stå i 5-10 min, heller du det våte i det tørre og rører det godt sammen. Jeg bruker som regel en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Deigen er klar for formen - Form deigen til et brød eller ha det over i en brødform. Jeg liker brødform, for da blir brødskivene like store.
- Stek brødet midt i ovnen på 180C i 1 time.
- Ta ut brødet og la stå og avkjøle på rist før du kjærer det opp.

