Camillas Keto Grovbrød med hampfrø

Camillas Keto Grovbrød med hampfrø

Wow!! Dette brødet ble så saftig og godt!!

Til alle dere som ønsker dere et grovbrød når dere spiser keto 🙂 Kun 12,5g karbohydrater på HELE brødet 🙂

Oppskriften kommer fra min datter, Camilla og hennes samboers nye brødoppskrift. De har en instagramkonto @keto.trondheim hvor de legger ut keto-oppskrifter.
Denne har Camilla brukt mye tid på for å få den perfekt. Mye prøving og feiling, men endelig satt den!!
 
Jeg har selv laget brødet og kan skrive under på at det er det beste keto grovbrød jeg har smakt!!
 
I dette brødet er det blant annet gresskarkjernemel. Det er bare å male kjernene i blenderen.
Jeg vil anbefale å klippe til en remse med bakepapir og legge i bunnen av formen. Da er det lettere å få brødet ut av formen etter steking.
Holder seg saftig og godt i leeenge!!
Oppskrifter på flere brød, knekkebrød og rundstykker, finner du her

Dette trenger du:

  • 220g revet mozarellaost (Apetina) helst romtemperert
  • 1,5 dl eggehviter, romtemperert
  • 2 hele egg (ca 1 dl) romtemperert
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1,5 dl Lite øl (Aas f.eks) romtemperert
  • 30g hampmel
  • 30g gresskarkjernemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 ts Finesse bakesukker (eller Tagatesse)
  • 50g havrefiber
  • 30g fiberhusk
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss hampfrø (uten skall)
  • 2 ss linfrø
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180C varmluft.
  2. Hvis du ikke har romtemperert mozarella og øl, ha det i mikroen noen sekunder. (hver for seg)
  3. Om du ikke har gresskarkjernemel, mål opp gresskar og mal i blender.
  4. Ha mozzarella, eggehviter, egg, eplesidereddik, øl, hampmel, gresskarkjernemel, tørrgjær og bakesukker i et litermål eller lignende, og blend det godt med en stavmikser.
    Camillas Keto Grovbrød med hampfrø
    Det flytende er ferdig kjørt i stavmikser
  5. La dette stå og hvile i 5-10 min i mens du blander sammen de tørre ingrediensene.
    (Grunnen til at jeg har med dette melet her, er at det blir et litt knasende brød hvis det ikke får stå i bløt før det stekes)
  6. Ha havrefiber, fiberhusk, bakepulver, hampfrø, linfrø og salt i en bakebolle. Bland det godt sammen.
  7. Når den våte blandingen har fått stå i 5-10 min, heller du det våte i det tørre og rører det godt sammen. Jeg bruker som regel en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    Camillas Keto Grovbrød med hampfrø
    Deigen er klar for formen
  8. Form deigen til et brød eller ha det over i en brødform. Jeg liker brødform, for da blir brødskivene like store.
  9. Stek brødet midt i ovnen på 180C i 1 time.
  10. Ta ut brødet og la stå og avkjøle på rist før du kjærer det opp.