Butter chicken med naanbrød alla KetoTone
Butter chicken med naanbrød kan også være keto.
Denne er basert på en oppskrift jeg har brukt i mange år – lenge før jeg begynte å spise keto, og som har fått et rykte på seg på å være veldig god.
Naan brød tar det vel totalt 30 min å lage.
Sausen kan også med fordel lages dagen i forveien. Sett den kjølig og ta den frem før du skal legge i kyllingen. Da har smakene satt seg bedre.
Naanbrød finner du oppskrift på her.
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på.
Dette trenger du:
Kylling og marinade:
- 1400 g kylling, enten bryst eller utbenet lår
- 4ss yoghurt 110g Tyrkisk med 10g fett
- 4ts havrefiber 20g
- 8 hvitløk
- like mye ingefær
- 2 grønne chili
- 1,5ts paprika
- 1 ts chilipulver
- 1ts Garam Masala
- 2ts koriander
- 1ts kanel
- 0,5ts safran (kan sløyfes og erstattes med 1ts gurkemeie)
- 1,5ts salt
- smør til pensling
Saus:
- 100g usaltet smør
- 15 grønne kardemommekapsler
- 3×7 cm kanelstang
- 14 nellikspiker
- 3 løk
- 3 toppede ss med revet ingefær
- 3 grønne chili uten frø (mild: 6)
- 1ts chilipulver og 3ts paprikapulver (mild: 0,5/3,5)
- 2ts garam masala
- 11 ss tomatpure 180g
- 7,5 dl fløte
- 1,5ss finesse bakesukker
- 1,5ts salt
Raiita:
- 3dl yoghurt Tyrkisk med 10% fett
- 1 stor fedd hvitløk
- 2 små cherrytomater
- 1ss sjarlottenløk, finhakket
- 0,5 agurk, refet
- 1 ts garam masala
- salt og pepper
- fersk koriander til pynt
Blomkålris:
- 2 poser blomkålris fra Bama
- olje
- sitron
- salt
Slik gjør du:
Kyllingen:
- Del kyllingbrystet i 3 eller utbenet lår i biter.
- Rør melet godt ut i yoghurten.
- Mål vekten på 16 hvitløk og mål opp like mye ingefær. Ha dette i en blender sammen med litt vann og lag en purè.
- Bland pureen og alle de andre krydrene i yoghurten.
- Bland inn kyllingen.
- Mariner over natten.
Når det gjelder grilling av kyllingen, kan dette gjøres på flere måter. Enten:
- Du trer kyllingen på trespidd og legges på oljet aluminiumsfolie på et brett. Grill på max varme på øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.
- Eller du legger kyllingen på brett på grillen ute. Pensle også her med smør.
- Eller du fordeler kyllingen på et brett og grilles i ovnen. Ha aluminiumsfolie på stekebrettet og olje dette. Fordel kyllingbitene. Grill på max varme øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.
Ha gjerne kraften som har kommet fra kyllingen i sausen først og kok noen minutter. Ha så i kyllingen i sausen og kok denne i 15 min.
Sausen:
- Rens, skrell og kutt opp løken. Sett til side.
- Finn fram kardemommekapsler, nellikspiker og kanelstenger. Sett til side.
- Kjør ca 140g fersk ingefær i blenderen. (ha litt vann i blenderen, så går det lettere) Sett til side.
- Del grønn chili på langs, fjern frøene med en teskje. Skjær i biter.
- Mål opp det andre krydderet. Sett til side.
- Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett kardemommekapsler, kanelstenger og nellikspiker. La dette surre sammen til det blir en herlig aroma. ca 4-5 minutter.
- Tilsett løken og la denne surre til den har fått en lys brun farge. Tar ca 10 minutter.
- Tilsett ingefæren og grønn chili og rør i 2 minutter.
- Tilsett de andre krydrene og tomatpureen. Rør godt og la det putre i 4 minutter.
- Tilsett litt og litt fløte mens du rører den ut mellom hver gang.
- Ha i salt og bakesukker og kok i 3 minutter.
- Ha i avkjølt kylling og kok i 10 minutter til.
Server butter chicken med blomkålris, raita og naan. Pynt med fersk koriander.
Raiita:
- Riv agurk, finhakk tomat og press hvitløk.
- Bland alt i en bolle og pynt med hakket koriander.
Blomkålris:
- Stek blomkålen i 5 minutter i olje. Skal være litt al dente. Salte og ha på litt sitron for friskheten.