Blomkålrisotto med parmesan og sopp

Blomkålrisotto med parmesan og sopp

Risotto er i utgangspunktet en rett i kjærlighetens tegn. Man må røre i risottoen i 20 minutter 🙂

Her har dere en versjon som jeg mener er like god som risotto med ris 🙂

Jeg rører like lenge, noe jeg faktisk ikke trodde jeg trengte, siden blomkål koker ferdig fortere enn ris, men den gang ei…

Den får en perfekt konsistens og smaken er helt UTROLIG GOD!!!

Jeg bruker vanligvis bare blomkål som jeg deler i skiver og så finkutter, men du kan også bruke en pose med blomkålris fra butikken.

Denne passer perfekt til andebryst og confitert andebryst eller andebryst.

 

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 1 pakke blomkålris eller 300g blomkål
  • 1ss smør
  • 1ss rødløk, finkuttet
  • 2 fedd hvitløk, finkuttet
  • 1ss tørket estragon
  • 2ss tørket traktkantarell ELLER steinsopp
  • 1dl hvitvin
  • 4dl kokende vann med 1 buljongterning (kylling)
  • 100g selskapserter
  • 50g parmesan
  • pepper
  • litt sitron

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Om ikke ferdig blomkålris: del blomkål i tynne skiver og hakk den til den er i størrelse med riskorn.
  3. Kok opp vann og tilsett 1 terning kyllingbuljong.
  4. Kok opp lettsaltet vann og kok ertene i 1 minutt. Sil av vannet og sett til side.
  5. Stek løk og hvitløk i smør til den er blitt mør. Tilsett blomkålrisen og bland godt.
  6. Tilsett estragon og hvitvin. Kok dette inn.
  7. Tilsett litt og litt buljong og la det koke inn mellom hver gang.
  8. Når du har brukt opp alt, rører du inn parmesan. Smak til med litt sitron og pepper.
  9. Ha i ertene til slutt.

Servèr med andeconfit eller lignende.

Siste oppskrifter