Blomkålgrateng keto eller fløtegratinert blomkål

Blomkålgrateng keto eller fløtegratinert blomkål

Har du noen gang prøvd å bytte ut potetene med blomkål i de fløtegratinerte? Dette er overraskende godt 🙂

Jeg har testet litt frem og tilbake. Laget først på samme måte som med poteter, men da ble sausen litt for flytende, synes jeg. Jeg skar blomkål i skiver og la lagvis med salt, pepper, hvitløk og urter og helte fløte over, men siden blomkål ikke suger opp væske på samme måte som poteter, ble det litt for vått..

Så kom jeg på en ny variant og det er denne du får her.

Mange lurer på hva man skal lage som tilbehør til en god middag. Fløtegratinerte poteter er jo en klassiker, men inneholder jo for mye karbohydrater når man lever strikt på keto…

Test denne neste gang og se hva du synes.

Følg meg på Facebook, klikk her

Dette trenger du:

  • 1 stor blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 125 kremgo naturell
  • 4dl fløte
  • 1,5ts salt 
  • 1ts pepper
  • revet ost til topping

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmluft.
  2. Smelt kremost i fløten over svak varme. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ikke la det koke, men pisk alt sammen til en tykk krem.
  3. Fjern det grønne på blomkålen og skjær den i tynne skiver. 
  4. Fordel halvparten av blomkålen i en ildfast form, og hell over halve osteblandingen.
  5. Fordel resten i den ildfaste formen og hell over resten.
  6. Sett inn i midterste rille og stek i 30-40 minutter. Ha på osten og stek videre i 10 minutter.

Den kan med fordel stå og hvile seg litt for servering.

Siste oppskrifter