Bacalao med lettsaltet torsk alla Ketotone
Bacalao betyr torsk på Spansk og Portugisisk. Både saltet og tørket, men også fersk torsk heter bacalao der.
Det sies at i Portugal er du ingen god husmor hvis ikke du kan lage en ny variant med bacalao hver dag i 365 dager!!
Med andre ord en tradisjonsrett der altså. Den lages jo vanligvis på klippfisk som vannes ut. Det legges lagvis poteter og løk i skiver sammen med utvannet klippfisk.
Her har jeg valgt en enklere variant, MEN den smaker ikke noe dårligere for det.
Sausen lages for seg.
Det er kun 12g karbohydrater pr person!!
Poteter er byttet ut med sellerirotpurè tilsatt hvitløksmajones.
Klippfisken er byttet ut med lettsaltet torsk som er trukket i vann til den akkurat flaker seg.
Dette er en perfekt middag å be gjester på. Du vil garantert få mange gode ord for nydelig mat!!
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no
Dette trenger du:
Fisk:
- 2-300g lettsaltet torsk pr person. Velg de stykkene som er tykkest
- vann
- 10 hele pepper
- 2 laubærblad
- 1ts sitronsaft eller edikk (for å holde fiskekjøttet hvitt)
Saus:
- 4 dl fiskekraft
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 boks flådde tomater, finhakket
- 2 røde paprikaer, flådde
- 1 pose sjarlottenløk, delt i 2
- 1,5dl olivenolje
- 100g kalamata oliven, mine var uten stein
- salt og pepper + evnt mer chili
Sellerirotpurè:
- 500g sellerirot
- 1dl fløte
- 100g parmesan, revet
- salt og pepper
- hvitløksmajones: 2ss majones + 1 fedd knust hvitløk
Slik gjør du:
Sausen:
Denne kan du lage på forhånd. Går fint at den står i noen timer og venter på at du skal lage ferdig resten 🙂
- Hvis du ikke har grillet, hermetisk paprika: del paprika i 2 og rens den. Bruk en brenner og brenn skinnet svart. Avkjøl før du skraper skinnet av med en skje eller liknende. Del den opp i mindre skiver.
- Rens sjarlottenløk og del den i 2.
- Ha kraft, tomat, olivenolje, hvitløk og chili i en kjele og kok dette i 10 minutter.
- Tilsett løk og kok denne mør. Nå kan du sette dette til side og lage det andre. Jeg lagde sausen tidlig og lot den stå noen timer og hvile. Evnt kan du sette den kaldt.
- Varm opp sausen igjen og tilsett du paprika og oliven.
- Rett før servering har du i litt finhakket persille.
Sellerirotpurè:
- Rens og del selleriroten i terninger. Kok mør i vann.
- Lag hvitløksmajones.
- Hell av vannet og la den dampe på platen.
- Tilsett fløte og kjør den jevn med en stavmikser.
- Tilsett parmesan og smak til med salt og pepper.
- Rett før servering rører du inn hvitløksmajonesen.
Fisken:
- Kok opp vann med pepper, laubærblad og sitron.
- Skru ned varmen og legg fiskestykkene i. Vannet skal IKKE koke.
- Sjekk fisken etter 8 minutter. Den skal maks ligge 12 minutter.
- Med en gang du kan dele den i flakene, tar du den opp og legger den på et kjøkkenpapir. Fjern skinnet før du serverer.
Serveres i en dyp tallerken. Legg sellerirotpurèen i bunnen, hell sausen rundt og legg fisken på toppen. Pynt med finhakket persille.
NYT et godt KETO måltid 🙂
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på 🙂