Andeconfit med stekt sellerirot og appelsinsky

Andeconfit med stekt sellerirot og appesinsky

Andeconfit med stekt sellerirot og appelsinsky er bare en av mange varianter du kan lage med andeconfit.

Andeconfit høres flott og vanskelig ut å lage, og resultatet blir ofte veldig eksklusivt, men alle kan klare dette.

Jeg pleier ofte å lage andeconfit fra bunnen og har en oppskrift på dette her inne også, men det trenger ikke ta så lang tid.

På butikker som Meny kan du får kjøpt pakker med 2 stk ferdig confiterte andelår, ELLER en boks med 4-5 stk. Er du på tur med ColorLine, kan du spare mye ved å kjøpe de på båten i stedet for. Det pleier vi å gjøre.

Disse ligger i andefett. Dette andefettet tar jeg vare på og bruker til andre ting. F eks når jeg skal lage confit selv, ELLER til å steke annen mat i. Du kan også bruke det som «smør» på brødskiven

Dette blir god keto mat.

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

  • 2 stk andelår

Appelsinsky:

  • 2ss andefett
  • 2dl appelsinjuice
  • 2ts balsamicoedikk
  • evnt salt og pepper, smak til når sausen er kokt inn

Sellerirot:

  • 400g ferdig skrellet sellerirot
  • 0,5dl andefett
  • salt
  • pepper

Dampet spinat:

  • 1 pose babyspinat
  • 1ss smør
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Rens og skjær sellerirot i terninger. 
  2. Varm pakken med lårene i vannbad til fettet rundt har smeltet. Ta lårene ut av pakken og ha de i en ildfast form.
  3. Fordel andefettet. 2ss i en kjele til saus og 0,5dl i stekepannen til sellerirot. Hvis det er igjen noe andefett, tar du vare på til andre ting. Kan fryses ned.
  4. Tilsett appelsinjuice og eddik i kjelen og kok opp.
  5. Sett ovnen på 180 grader og sett anden inn i varm ovn. Stek den i 10-15 minutter, til den er blitt crispy.
  6. Kok kraften ned til ca halvparten. Den skal tykne noen. Smak til med salt eller pepper og evnt om den trenger mer edikk. Er den blitt for sur, kan du tilsette litt sukring gold.
  7. Stek selleriroten i andefettet til den er sprø rundt sidene. Salte og pepre.
  8. Ha spinatbladene i en kjele med litt smør og kok den ned til passe konsistens. Krydre den med litt salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter