Søk

Andeconfit med blomkålrisotto og kryddersky

Andeconfit med blomkålrisotto og kryddersky

Risotto er i utgangspunktet en rett i kjærlighetens tegn, fordi med vanlig risottoris må man røre i risottoen i 20 minutter 🙂 Dette kalles å røre med kjærlighet.

Fordi man på keto ikke skal spise ris, så finnes det erstatninger for dette. Her har dere en versjon som jeg mener er like god som risotto med ris 🙂

Den får en perfekt konsistens og smaken er helt UTROLIG GOD!!!

Jeg bruker vanligvis bare blomkål som jeg deler i skiver og så finkutter, men du kan også bruke en pose med blomkålris fra butikken.

Denne passer perfekt til andebryst, confitert andebryst eller andebryst.

Den ultimate smaksopplevelsen var å ha en kryddersky i tillegg til risotto.

Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.

Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59  minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.no

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

Risotto:

  • 1 pakke blomkålris eller 300g blomkål
  • 1ss smør + 2 ss confit fett
  • 2 fedd hvitløk, finkuttet
  • 2ss tørket traktkantarell ELLER steinsopp
  • 1dl hvitvin
  • 4dl kokende vann med 1 buljongterning (kylling)
  • 1 god neve spinat
  • 50g parmesan
  • pepper
  • litt sitron

Kryddersky:

  • 1,5dl vann + 0,5ss kyllingfond
  • 1ss Sukrin gold
  • 1ss rødvinsedikk
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 50g kaldt meierismør i terninger (piskes inn helt til slutt)
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Risotto:

  1. Finhakk hvitløk.
  2. Om ikke ferdig blomkålris: del blomkål i tynne skiver og hakk den til den er i størrelse med riskorn. Du må gjerne ta med stilen også. Den er like god som resten 🙂
  3. Stek sopp til ønsket konsistens og sett til side.
  4. Stek hvitløk og blomkål i smør og confit fett til blomkålen er blitt nesten helt mør. 
  5. Tilsett spinat og la den falle litt sammen.
  6. Tilsett parmesan og la den smelte inn i «risen».
  7. Smak til med litt sitron og pepper.

Kryddersky:

  1. Kok inn alle ingrediensene til ca 1 dl.
  2. Ta ut stjerneanis og kanelstang og sett kjelen til side.
  3. Pisk inn kaldt meierismør og smak til med salt og pepper. Det er viktig at sausen ikke koke etter at du har pisket inn smøret.

Confit:

  1. Tin boksen med andeconfit i varme vann så fettet som ligger rundt smelter.
  2. Ha alle låren i en ildfast form med skinnsiden opp. La fettet være med i formen.
  3. Stek på 250 grader til skinnet har blitt crispy.

Servèr alt på en tallerken.

2 kommentarer

  1. Utrolig gøy og bra blogg! Kan jeg komme med ett ønske? Er det mulig å legge ut antall kalorier? Har tenkt å prøve å begynne med keto men er også opptatt av at maten skal smake godt så da virker jo denne bloggen super

    1. Hei Daniela,
      jeg fokuserer ikke så mye på antall kalorier i oppskriftene. Grunnen er at du holder deg mett lenge på disse oppskriftene og da spiser man uansett mindre enn man gjør på høykarbo. Fokuset er heller minst mulig karbohydrater, rene proteinkilder og gode kilder til fett. Jeg er utdannet kostholdsveileder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter