Søk

Andebryststek med fløtesaus og knutekålpurè

Andebryststek med fløtesaus og knutekålpurè

Kaloriinnhold regnet pr person.

Andebryststek med fløtesaus og knutekålpurè

Du har kanskje ikke hørt om andebryststek før? Dette er skroget inkludert begge bryst og vingene, lårene er tatt av.

Jeg vet ikke om du får tak i dette i Norge, men tar du ColorLine, har de denne på taxfree. Den komme i frossen tilstand.

Fløtesausen i denne oppskriften, passer veldig bra til and. Den er litt syrlig, men smaker likevel av god andekraft.

Dette blir det god keto mat.

Nå kan det se ut som at dette blir mye kjøtt pr person, men husk at det kun er andebryst som skal spises. Bena og skroget veier en del, men spises jo ikke.

Her har du det ferdige resultatet.

Dette trenger du:

Andebryststek:

  • 1 stk andebryststek 1,2 kg
  • salt og pepper
  • 1ss olivenolje
  • 1dl vann

Fløtesaus:

  • Kraft av anden, silt
  • 2ts balsamicoedikk
  • 1,5dl fløte
  • evnt 1ts tørket, knust traktkantarell
  • evnt salt og pepper, smak til når sausen er kokt inn

Knutekålpurè:

  • 400g ferdig skrellet knutekål
  • saltet vann
  • 50g smør
  • 0,5dl fløte
  • litt revet muskat
  • 0,5ts pepper

Slik gjør du:

  1. Rens og skjær knutekål i terninger. Ha den i en kjele med lettsaltet vann.
  2. Sett ovnen på 150 grader.
  3. Ta steken ut av pakken og tørk denne godt. Ha steken i en ildfast form og bruk litt olivenolje og smør den inn over hele. Ha godt med salt og pepper på.
  4. Hell vann i bunnen av formen og sett den på midterste rille i ovnen og la den steke i 1,5t.
  5. Sett opp varmen til 200 grader og la den steke i 30 minutter.
  6. I mellomtiden koker du knutekål. Dette tar ca 20 minutter. Hell av vannet og la den renne godt av. Sett den tilbake på platen på SVAK VARME og la den dampe fra seg. (purèen blir veldig tynn om den ikke damper godt)
  7. Ta ut steken og sil kraften over i en kjele. 
  8. Sett ovnen på grilling, 250-300 grader. (helst 300 om det går)
  9. Når grillen er varm nok, setter du steken inn på nest øverste trinn. Grill til den har fått sprøtt skinn. Følg med hele tiden, da dette går fort. Ta steken ut,  og la steken hvile i 15 minutter før du skjærer den opp.
  10. Kok kraften ned til halvparten og tilsett fløte og edikk. La koke til den tykner litt. Smak til om den trenger mer edikk, salt eller pepper.
  11. Knutekålen tilsettes muskat, smør og fløte og moses med stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  12. Kok evnt noe brokkoli og stek litt sopp i tillegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste oppskrifter