Andebryst med rosenkål og bacon
I dag laget vi andebryst med rosenkål og bacon. I tillegg hadde vi en sellerirotpuré og en nydelig saus.
Som du sikkert har skjønt, så er vi veldig glad i andebryst, men dette er veldig dyrt i Norge, synes jeg. Hvis du har mulighet til å dra til Sverige på Harrytur eller med Color Line til Danmark eller Tyskland, kan du kjøpe det mye billigere der.
Jeg hamstrer andebryst hver gang jeg kan.
Dette er skikkelig keto mat. Rent kjøtt, men samtidig er god stekeskorpe med fett som blir crispy.
Den siste tiden har andebrystene vi har kjøpt vært litt seige om vi bare har stekt dem. Derfor velger jeg å ha dem is sous vide før jeg steker dem.
Sous Vide er en behandlingsform som brukes ofte på restauranter. Man legger kjøttet i vakuum og har det i vannbad. Her har jeg brukt 55 grader.
Hvis du ikke har sous vide, kan du steke brystet ca 8-10 min på skinnsiden og ca 4 min på andre siden. Sett den etterpå inn i ovnen på 55 grader.
Meld deg gjerne inn på min lukkede gruppe på Facebook her.
Hvis du vil vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, kan du enten sende meg en melding på Facebook, eller sende meg en melding på tone@ketotone.

Dette trenger du:
- 2 andebryst
- salt og pepper
Rosenkål og bacon:
- 150g rosenkål
- 120g bacon, (1 pakke Gilde stjernebacon)
- 1ts pepper
Sellerirotpurè:
- 200g sellerirot
- 1 fedd hvitløk
- lettsaltet vann
- 0,5 dl fløte
- 1ss smør
- 50 g revet parmesan
- salt og pepper
Saus:
- 2 ss av stekefettet
- 1,5 dl fløte
- 1 ts fond (kylling eller vilt)
- 1-2 ts rødvinseddik
- 1ts pepper
- Evnt syltet rødløk keto eller tyttebærsyltetøy keto
Slik gjør du:
Andebrystene:
- Krydre med salt og pepper på begge sider og ha dem i vakuum pose.
- Sous Vide på 55 grader i 4 timer.
- Ta de ut og legg de rett i kaldt vann. (fremdeles i posen)
- Når du skal steke dem, stek på middels + varme med skinnsiden ned i 8-12 minutter. Snu og stek ca 4 min på andre siden. Ta de ut og la de hvile i 10 minutter.
Rosenkål og bacon:
- Rens rosenkålen.
- Del bacon i skiver og stek til den er nesten sprø.
- Kok rosenkålen i 3 min i lettsaltet vann.
- Avkjøl rosenkålen i kaldt vann.
- Hell av vannet og ha rosenkålen over i stekepannen sammen med bacon. Krydre med pepper og stek ferdig.
Sellerirotpurè:
- Renskog skjær selleriroten i terninger.
- Kok den mør samme med hvitløk. Sil av og la den dampe litt tørr på svak varme.
- Tilsett pepper, smør, parmesan og fløte og kjør dette til purè med en stavmikser. Smak til med salt.
Saus:
- Du bruker samme stekepanne som du stekte andebrystene i.
- Bruk ca 2ss av stekefettet fra andebrystet. Har du for mye fett igjen, heller du noe av.
- Tilsett alle ingrediensene og kok dette inn til en tykkere saus.
- Når andebrystet er oppskjært, kan du helle kraften opp i sausen og koke den opp. Gir skikkelig mye smak.
Serveres med f eks keto syltet rødløk eller tyttebær.
NYT et godt KETO måltid 🙂
Ønsker du vite mer om eksogene ketoner som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta gjerne kontakt med meg på Facebook eller på mail: tone@ketotone.no og jeg skal svare deg på det du lurer på
